Iskolánk zöldövezeti környezetben, nyugodt, biztonságos, kertvárosi miliőben található.

1941-ben indult meg falai között a tanítás.80 éve dolgoznak tanítók, tanárok, kollégák, nevelők azért, hogy az Eötvös Csepel kedvelt iskolája lehessen.

Pedagógusaink fő célkitűzése, hogy tanulóink az alapismereteket magas színvonalon sajátítsák el, majd az általános iskola befejezése után az

általuk választott középiskolában tanulhassanak tovább. Mindennapjaikhoz családias légkört biztosítunk. Elkötelezett, jól képzett pedagógusaink hitvallását a szülők belénk vetett bizalma alapozza meg.

Az alsó tagozaton nagyfelmenő rendszerben, első osztálytól negyedik osztályig tanítják tanítóink a gyerekeket. Tapasztalt, kiváló pedagógusaink játékos módszerekkel igyekeznek megszerettetni a tanulást. Ehhez segítséget nyújt a korszerű interaktív technikával felszerelt osztálytermi és szabadtéri környezet is.

 

Építve az Eötvös hagyományaira kiemelt területeink:

 • a német nemzetiségi
 • az emelt óraszámú angol nyelv
 • az emelt szintű ének-zene oktatás.

Az ének-zenei osztályba való felvétel előtt alkalmassági meghallgatást tartunk a

leendő első osztályosok számára. Idejét a későbbiekben közzé tesszük honlapunkon.

 

Mindhárom osztályban iskolaotthonos rendszerben dolgoznak majd, ahol 08:00-16:00 óra között szervezzük a gyerekek mindennapjait. Természetesen, egyéni elbírálás alapján lehetőség van arra is, ha valaki iskolai vagy iskolán kívüli foglalkozásra szeretné járatni gyermekét.

Az iskola falain belül:

 • sport: sakk szakkör, foci, kézilabda, akrobatikus rock and roll, kosárlabda
 • zene: kürt, furulya, gitár, zongora, hegedű, fuvola, trombita, cselló, szolfézs,
 • képzőművészet, rajz, kézműves elfoglaltságot is választhatnak.

Igyekszünk a korosztályuknak megfelelő kiegészítő kulturális, sport és szabadidős programokat is becsempézni a hétköznapokba. Múzeumok, színházi előadások, mese-, bábjátékok, kirándulások, sportprogramok, versenyek, koncertek mind-mind plusz élményt adnak a gyerekeknek.

Segítségünkre van iskolapszichológus, fejlesztőpedagógus, védőnő, iskolaorvos, iskolarendőr. Jó a kapcsolatunk a szakmai- és szakszolgálatokkal, akik ha kell, örömmel segítenek a fejlesztésre szoruló gyerekeknek.

 

Beiratkozási tudnivalók

 • A beiratkozás április 20-21.
 • A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok letölthetők a honlapról. Fontos, hogy a szülői jogokat gyakorló szülők mind a ketten írják alá a papírokat.

 

A felvételnél a következő szempontokat kell betartanunk:

 

 1. körzetes gyermekek
 2. regisztrált hátránnyal küzdő gyermekek (HHH, SNI, BTM…), amennyiben minket választanak (ezeket az igazolásokat, szakértői véleményeket be kell mutatni)
 3. körzeten kívüli testvérek
 4. körzeten kívüli csepeli gyermekek
 5. körzeten kívüli nem csepeli gyermekek

 

A körzetes és nem körzetes gyerekek szüleinek írásban kell kérni, hogy felvegyük a gyermeküket az iskolába. Mindenkitől várunk egy ilyen témájú kérvényt!

 A kérvény (motivációs levél) letölthető.

https://drive.google.com/file/d/1rxv3-XmGvHtOjjpbjwjawQQ8UVKYGlnK/view?usp=share_link

 

Kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal!

 

 

Tisztelettel:

Mura Zsuzsanna
igazgatóhelyettes